Overwinning Rusland in openingsmatch WK levert gay goed doel 50.000 pond op

In de openingsmatch op het WK voetbal troefde gastland Rusland tegenstander Saudi-Arabië af met 5 – 0. Goed nieuws voor de Attitude Foundation! Bookmaker Paddy Power had een schenking van 10.000 Britse pond beloofd voor iedere goal die het Russische elftal maakt op het WK.

Doel van het geld

De Attitude Foundation is het goed doel dat verbonden is aan het Britse gay tijdschrift Attitude, waarvan er ook een Nederlandse versie bestaat. De Ierse bookmaker Paddy Power steunt het goed doel.

Het ingezamelde geld zal gaan naar de bestrijding van homofobie in het voetbal. Paddy Power had bij de aankondiging van de ludieke actie er rekening mee gehouden dat Rusland wel eens helemaal geen goals zou scoren. In dat geval zou de bookmaker 50.000 pond storten aan het goed doel. Dat bedrag is er nu al op basis van de doelpunten in de eerste match!

Bekende supporters

Rusland speelde in de openingsmatch iets beter dan verwacht en Saudi-Arabië speelde bijzonder pover.

Door de ludieke actie uiten zelfs bekende holebi’s en transgenders zich als supporter van Rusland. Gewezen atlete, tv-persoonlijkheid en LGBT-activist Caitlyn Jenner moedigde Rusland en de campagne van Paddy Power aan op Twitter.

De Ierse bookmaker koos voor een Brits goed doel en niet voor een Russisch goed doel, omdat Russische LGBT-organisaties die buitenlands geld ontvangen vaak geviseerd worden door de Russische autoriteiten. Dat averechts effect wilde Paddy Power vermijden.

Beeld: www.kremlin.ru via Wikipedia

%d bloggers liken dit: