Eerste homohuwelijk bij Britse royals

Lord Ivar Mountbatten (55) heeft zich verloofd met James Coyle. Lord Ivar Mountbatten deed zijn coming-out in 2016.

Lord Ivar Mountbatten is een third cousin once removed, een verre neef dus, van koningin Elizabeth II en een first cousin once removed van haar echtgenoot prins Philip, hertog van Edinburgh. Mountbatten is ook de familienaam van Philip, die bij geboorte prins van Griekenland en Denemarken was.

Hij is een directe nazaat van koningin Victoria en van Catarina de Grote. Hij is ook ook de peter van Lady Louise Windsor, de dochter van prins Edward, graaf van Wessex. Prins Edward is een zoon van de queen. Lord Ivar was eerder getrouwd met een vrouw en heeft drie kinderen.

Lord Ivar Mountbatten is geen lid van het Koninklijk Huis maar maakt wel deel uit van de extended family.

Geen titel voor James

Mountbatten (een verengelsing van Battenberg) en Coyle, zullen trouwen in een kapel in Devon. Aan de Daily Mail vertelt Lord Ivar dat zijn coming-out zonder problemen aanvaard werd door de ruime familie.

Na hun huwelijk zal James Coyle geen lord worden. Dat is niet voorzien in de wet. In 2013 diende Lord Lucas de ‘Equality (Titles) Bill‘ in om dit recht te trekken, maar het wetsvoorstel is nog niet voorbij de bevoegde commissie geraakt.

 

Beeld: Wikimedia Commons
Bron: The Daily Mail

%d bloggers liken dit: