WK voetbal: regenboogvlag tijdens Engeland – Tunesië

De Engeland-fanclub Three Lions Pride brengt maandag een regenboogversie van het logo van het Engelse elftal naar de wedstrijd Engeland – Tunesië in Volgograd.

Rusland verbiedt homopropaganda, maar gedoogt regenboogvlaggen tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Three Lions Pride, die LGBT-fans van Engeland verenigt, heeft en regenboogversie van het logo van het elftal ontworpen. Die vlag zullen ze maandag doen wapperen in het stadion. Met goedkeuring van de Engelse Football Association.

Handjevol

Di Cunningham zal de vlag uithangen in het stadion. Een handjevol leden van Three Lions Pride is naar Rusland afgereisd. De meesten hebben schrik voor de homofobie en Rusland en blijven in het Verenigd Koninkrijk. Op 14 juni zou een Fransman en zijn vriend zijn aangevallen.

Maar de aanwezigen zijn niet bang. Ze zullen ook speciale sjaals omhebben. Er zijn slechts enkele exemplaren en ze zijn niet te koop.

België

Engeland zit in Groep G op het WK, samen met België, Tunesië en Panama. Engeland speelt op 28 juni tegen de Rode Duivels.

Beeld: Timothy Junes
Bron: The Daily Beast

Een gedachte over “WK voetbal: regenboogvlag tijdens Engeland – Tunesië

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: