Wereldgezondheidsorganisatie behandelt transgenders niet meer als geestesziek

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een update van de International Classification of Diseases (ICD 11) gepubliceerd. Daarin staat transgenderidentiteit niet meer in het hoofdstuk over geestesziektes, maar in het hoofdstuk over seksuele gezondheid.

Het hoofdstuk ‘seksuele gezondheid’ is nieuw in ICD 11. Daar is er sprake van de diagnose genderincongruentie. De WHO hoopt hiermee conversietherapie een halt toe te roepen.

Julia Ehrt, directeur van Transgender Europe (TGEU) is in haar nopjes. “Hopelijk volgen beleidsmakers deze beslissing en baseert het voortaan wettelijke genderregistratie en genderidentiteitgerelateerde gezondheidszorg enkel en alleen op zelfdeterminatie.”

 

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: