Adopterende holebi’s krijgen in Frankrijk afdankertjes van hetero’s

Holebikoppels die in Frankrijk een kind willen adopteren, krijgen in sommige gevallen de ‘afdankertjes’. Kinderen die door heterokoppels zijn afgewezen.

Dat blijkt uit een reportage van France Bleu in het departement Seine-Maritime. Dat ligt aan het Kanaal.

Pascale Lemare, verantwoordelijk voor adoptie in het departement, zegt dat holebikoppels niet worden uitgesloten, “maar ze krijgen geen prioriteit”.

“Holebi’s zijn atypisch, zowel sociaal als biologisch”, aldus Lemare, “Dus moeten ze zich ook openstellen voor kinderen met een atypisch profiel.”

“We kregen te horen dat we, om een ​​kans te krijgen, ons moesten voorbereiden om een ​​kind met speciale behoeften, dat wil zeggen met een gezondheidsprobleem of een handicap, te verwelkomen”, getuigt een wensmoeder bij France Bleu. Lesbiennes krijgen in Frankrijk geen toegang tot in-vitrofertilisatie.

“We hebben de indruk dat zowel homoseksuele ouders als kinderen met speciale behoeften een beetje tweederangs burger zijn in de ogen van instellingen”, getuigt een ander.

Discriminatie

“Dat dit soort dingen soms gefluisterd wordt is al erg, maar het is nog veel erger als iemand van de overheid dit publiekelijk verklaart’, aldus Alexandre Urwicz van de Association des familles homoparentales (ADFH).

De Franse regering laat in een reactie weten dat probleemkinderen toewijzen aan homo’s uit den boze is. “Door de overheid hoort niet te worden gediscrimineerd”, aldus staatssecretaris Olivier Dussopt.

 

Beeld: Stocksnap, Pixabay
Bron: De Roze Golf, France Bleu, Paris-Normandie

2 gedachten over “Adopterende holebi’s krijgen in Frankrijk afdankertjes van hetero’s

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: