“LGBT-uitgaanswereld in België beter dan ooit”

In een lange analyse ontkracht Red Bull Elektropedia het adagium dat het slecht gaat met de homohoreca in België. Jonas Lion sprak met La Démence, SPEK, Unicorn FestivalLos Niños en Gay Haze.

Deze partyconcepten verschillen nogal van elkaar. La Démence is misschien het ‘klassiekst’. Al 28 jaar feesten homomannen met weinig kleren op de beats van elektronische muziek. Waarom deze formule veranderen?

Unicorn Festival richt zich op holebi’s en transgenders maar ook op hetero’s. “Wees jezelf” is het adagium.

SPEK ontstond in achterkamertjes en groezelige kelders, maar steekt nu meer energie in productie. De party vindt plaats in Club Vaag in Antwerpen. Maar de geur van seks, sigaretten, dingen die niet mogen en een dirty kantje zijn nooit ver weg.

Gay Haze is een relatief nieuw partyconcept in Brussel. Tegen de trend in noemt het zich expliciet gay. Dat is in een wereld die allergisch is voor het zogenaamde hokjesdenken opvallend. Maar Gay Haze stelt zich open voor mensen die niet per se holebi en/of transgender zijn. Gay is positief bij Gay Haze.

Los Niños wil expliciet inclusief zijn. “Geen geweld, vijandigheid, seksisme, racisme, misogynie, slutshaming, transfobie, homofobie, bodyshaming, ableisme, islamofobie, culturele toe-eigening of ongewenste intimiteiten. Als zoiets gebeurt, zal de overtreder buitengezet worden”, stellen de huisregels. 

(Ableisme is het achterstellen van mensen met een beperking.)

Lion concludeert dat de LGBT-partyscene gezonder is dan ooit.

De volledige reportage.

 

Beeld: PublicDomainPictures, Pixabay
Bron: Red Bull Elektropedia

%d bloggers liken dit: