FIFA overrulet stewards: Engelse regenboogvlag mag in stadion. Ook tegen België?

Eerst mocht het wel, dan weer niet, dan weer wel.

Tijdens Tunesië – Engeland hing Three Lions Pride een zelfontworpen regenboogvlag uit. Tijdens Engeland – Panama wilde trotse leeuw Joe White hetzelfde doen. Eerst mocht het van de stewards, dan weer niet. Three Lions Pride contacteerde de diversiteitsverantwoordelijke van de FIFA die ervoor zorgde dat de vlag toch mocht uithangen.

Engeland – België?

Donderdag speelde Engeland tegen België. Beide ploegen zijn nu al zeker dat ze doorgaan naar de achtste finales.

Zal Three Lions Pride ook dan hun Engeland-regenboogvlag uithangen? Allicht niet, vertelt White aan Be Out. Niet dat de LGBT-Engeland-supporters niet willen, maar ze hebben (voorlopig) geen tickets voor de wedstrijd.

 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: