Hiv-groep Act Up-Paris kwaad op gaypride: bepaalt plaats in de stoet belang van het thema?

Hiv-actiegroep Act Up-Paris is kwaad op Inter-LGBT, de organisator van de Marche des Fiertés de Paris, de gaypride van Parijs. Is de plaats in de stoet gelinkt aan belangrijkheid?

Reden van het ongenoegen? Act Up-Paris staat op de 86ste plaats op 87 in de volgorde van de prideparade van zaterdag 30 juni. AIDES staat 85ste. Act Up maakt zich druk dat ze achter delegaties van bijvoorbeeld gay datingapps en Mastercard komen.

De pride heeft dit jaar als thema discriminatie en coming-out in de sport. Met een wereldkampioenschap voetbal in Rusland en de Gay Games in Parijs in augustus is dat een logische keuze.

Maar Act Up interpreteert de voorlaatste plaats als het fnuiken van hiv en aids als kwestie voor holebi’s en transgenders.

Last but (not) least?

Sensoa en EX AEQUO waren de 25ste op 64 delegaties tijdens de Belgian Pride in Brussel op 19 mei. De Parti Socialiste (PS) sloot de stoet af.

Belgian Pride-coördinator Elio De Bolle snapt de ergernis van de Parijzenaars niet. “Een parade heeft een begin, een midden en een einde. En alles ertussen. Je kan nooit goed doen voor iedereen.”

“Er staat dus altijd ‘een delegatie’ achteraan. Dat wil niet zeggen dat ze minderwaardig zijn. In tegendeel: de laatsten genieten vaak de meeste aandacht.”

 

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “Hiv-groep Act Up-Paris kwaad op gaypride: bepaalt plaats in de stoet belang van het thema?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: