Regenboogzebrapaden Parijs overschilderd met homofobe boodschap

In Parijs hebben vandalen de regenboogzebrapaden overschilderd in het wit. Ze schilderden er een holebifobe en transfobe boodschap bij.

LGBT hors de France“, tagden de vandalen aan de Rue des Archives in de roze wijk Le Marais. In hun intolerantie voor holebi’s en transgenders waren de vandalen wel inclusief. Geen ‘pédés‘ of ‘homos‘ maar mooi iedereen betrekken: LGBT.

De regenboogkleuren waren ook overschilderd.

Pride

Onder meer burgemeester van Parijs Anne Hidalgo (PS) reageerde strijdvaardig. Ze roept op deel te nemen aan de Marche des Fiertés de Paris, zaterdag. Het kruispunt krijgt opnieuw regenboogkleuren. En er komen er extra bij, verklaarde Hidalgo.

 

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “Regenboogzebrapaden Parijs overschilderd met homofobe boodschap

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: