Antwerpen gaststad voor grootste Transgender Conferentie Europa

Antwerpen ontvangt de 7de European Transgender Council. De conferentie vindt plaats in deSingel in samenwerking met çavaria, Transgender Infopunt en Genres Pluriels en met steun van de Vlaamse Regering.

Het thema van de zevende Europese Raad voor Transgenders is ‘Community, solidarity, empowerment – Shaping our future together‘.

Transgenderactivisten vanuit heel Europa buigen er zich over thema’s en strategieën rond het versterken van transgenderrechten in Europa. Het programma werd door de deelnemers zelf samengesteld.

Europa in Antwerpen

Çavaria, de Vlaamse koepel van transgenderorganisaties en lid van de Europese koepelorganisatie Transgender Europe (TGEU), is een van de organisatoren van de conferentie. “Deze conferentie in België organiseren geeft ons veel voordelen”, legt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit in een persbericht.

“Onze activisten kunnen zo makkelijker deelnemen waardoor er veel meer van onze Europese collega’s geleerd kan worden.”

Daarnaast leiden de contacten die er gelegd worden tot meer internationale samenwerking.

Belgische uitdagingen

In België heeft çavaria momenteel een procedure lopen bij het Grondwettelijk Hof. “Op twee punten vinden we dat de nieuwe Transgenderwet nog beter kan”, verklaart Borghs.

“Momenteel is er enkel keuze tussen M of V, wat niet voor iedereen volstaat. Je kan bovendien maar één keer je M/V veranderen en dat gaat in tegen het recht op zelfbeschikking.”

Çavaria blijft zich inzetten om het welzijn van transgenders te verhogen en transfobie tegen te gaan.

Gemeenschappelijk doel

“Met deze conferentie versterken we de transgenderrechtenbeweging, zowel in binnen- als buitenland. Elke regio heeft zijn eigen specifieke problemen maar de strijd tegen transfobie, discriminatie en geweld verbindt ons”, aldus Borghs.

 

Beeld: TGEU

Een gedachte over “Antwerpen gaststad voor grootste Transgender Conferentie Europa

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: