Jean-Claude Van Damme tegen homohuwelijk

Muscles from Brussels Jean-Claude Van Damme deed zaterdag op de Franse televisie uitspraken die de wenkbrauwen doen fronsen. In een gesprek met Frans minister van Gelijke Kansen Marlène Shiappa (LREM, 35) toonde hij zich van zijn conservatiefste kant.

Vrouwen horen aan de haard, aldus Van Damme. Hoewel hij “veel gay vrienden heeft” heeft hij het niet begrepen op het homohuwelijk. Sinds 2002 kunnen holebikoppels trouwen in België. Frankrijk stelde het huwelijk open voor holebikoppels in 2013.

“Mannen die met elkaar trouwen? Vrouwen die elkaar trouwen, honden die met elkaar trouwen”, grapte of probeerde hij te grappen. Hij kreeg er wel lachers voor, maar Schiappa kon er niet mee lachen. Ze verwees nar homofoob geweld en de pride eerder op zaterdag door de straten van Parijs ging. Een pride die op voorhand af te rekenen had met homofobie.

Stop homophobie heeft de uitspraken van Van Damme ook al afgewezen. De mediaregulator in Frankrijk ontving ook al klachten. Ook op sociale media kreeg de Belgische acteur de wind van voren. Dat ‘On est pas couché‘-presentator Laurent Ruquier amper reageerde, stoort ook. Ruquier is homo.

 

Beeld: On est pas couché, YouTube
Bron: HLN.be, PinkNews.co.uk

%d bloggers liken dit: