Essentiel Antwerp ontwerpt T-shirts voor Antwerp Pride

Essentiel Antwerp brengt dit jaar voor het eerst twee verschillende pride-T-shirts uit die exclusief verkocht zullen worden op de elfde editie van Antwerp Pride in augustus.

Het team van Essentiel Antwerp ontwierp dit jaar ook de T-shirts die de vrijwilligers zullen dragen op het festival. Het is de eerste keer dat Antwerp Pride en Essentiel Antwerp gaan samenwerken, maar het is meteen een​ ma​tch made in heaven.​

​Samenwerking met Antwerp Pride

Inge Onsea van Essentiel Antwerp was meteen te vinden voor een samenwerking. Niet alleen levert het label de crewtenuetjes, er komen ook twee T-shirts die verkocht worden ten voordele van de organisatie.

Een T-shirt zegt “​Let’s get one thing straight, I am not” in drie verschillende kleuren – wit, grijs en zwart – en een T-shirt met het opschrift “​Tapette“, beschikbaar in wit en lichtblauw.

“​De samenwer​king met Antwerp Pride was voor ons echt een no-brainer“, aldus Tom De Poortere, hoofdontwerper van de vrouwencollecties bij Essentiel Antwerp. “​De gevatte opschriften op de T-shirts zijn echt typisch Essentiel Antwerp, en volledig in lijn met onze eigen huisstijl. Zo heeft het woord ‘tapette’ eigenlijk een negatieve connotatie, en is het een Frans scheldwoord voor ‘janet’. We kiezen er bewust voor om die slechte bijklank om te zetten in iets positiefs. Op die manier claimen we dat woord zelf en geven we er onze eigen, vrolijke twist aan.”

 

Beeld: Antwerp Pride, Essentiel Antwerp
Bron: Antwerp Pride

2 gedachten over “Essentiel Antwerp ontwerpt T-shirts voor Antwerp Pride

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: