Gay feest LocalSunDance in schaduw van politietoren blijkt voltreffer

LocalSunDance, het gay feest in de schaduw van de Antwerpse politietoren, blijkt een succes. Afgelopen weekend werd de derde editie gehouden. Organisator Rob Van Remoortere bevestigt dat tot september het feest iedere maand plaatsvindt. Er wordt ook gedacht aan een wintereditie.

Het feest omschrijft zich als een “gay Sunday afternoon” en vindt plaats aan delicatessenwinkel LocalStore in de Everdijstraat 20 in Antwerpen. LocalSunDance wordt sinds mei iedere eerste zondag van de maand georganiseerd. Rob Van Remoortere organiseert LocalSunDance met zijn vriend Sascha Boot, in samenwerking met LocalStore.

Het is een ‘casual’ feest waarvoor jezelf niet per se helemaal moet opkleden. Er wordt gebabbeld, gedronken en gedanst van 17 tot 22 uur. Daarna gaat de volumeknop onherroepelijk omlaag. Die afspraak heeft de organisator met de Antwerpse politie. Het feest vindt dan ook plaats in de schaduw van de politietoren.

Vroege en late vogels

Het concept slaat aan. Het publiek is gemengd: enerzijds mensen die niet graag meer laat uitgaan, anderzijds mensen die hun zondagavond op LocalSunDance beginnen en dan doortrekken naar een andere gaybar.

De organisator erkent het belang van het extreem mooie weer tijdens de eerste drie edities. De centrale ligging in Antwerpen draagt ook bij tot het succes. Wie na afloop wil barhoppen kan gemakkelijk te voet naar Bonaparte, DeLux, Que Pasa of Twilight.

Wintereditie

Rob Van Remoortere, die ook Unicorn Festival en WOODPOP organiseert, bevestigt aan Be Out dat het feest een vaste waarde wordt. Er wordt al zeker tot en met september doorgegaan.

Daarna komt er allicht een wintereditie. De organisator ziet ergens in het najaar de vuurkorven in gedachte al staan.

 

Foto’s: Stijn Roelandts

Een gedachte over “Gay feest LocalSunDance in schaduw van politietoren blijkt voltreffer

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: