VIDEO | Meir organiseert Meir High Heel Race tijdens Antwerp Pride

Op vrijdag en zaterdag 10 en 11 augustus 2018 organiseert de handelaarsvereniging Meir/Beleef Antwerpen een Pink Shopping, een tweedaags evenement waarbij de winkels van de Meir-as hun steun aan Antwerp Pride en de LGBT-gemeenschap willen betuigen.

Zoals gewoonlijk zal de hele winkelas tijdens de Antwerp Pride uitgedost worden in Pride regenboogvlaggen en hernemen we de succesvolle Meir High Heel Race voor een tweede editie.

Wapper

De Meir High Heel Race zal plaatsvinden op vrijdag 10 augustus van 14 tot 16.30 uur aan de Wapper, halverwege de Meir. Tijdens dit evenement krijgen deelnemers de kans om de snelste te zijn, over een kort parcours, in een paar hakken. In verschillende rondes krijgt iedereen de kans om mee te dingen naar cadeaubons van de vele winkels die dit initiatief ondersteunen.

Tussen de rondes door wordt het evenement aan elkaar gepraat door gastvrouw Showqueen 2016 La Tash en voorzien van tal van optredens door drag queens uit Antwerpen en daarbuiten.

Size matters

Wie wil deelnemen komt naar de Wapper vanaf 14 uur en brengt zijn of haar hielen die minstens 5 cm zijn mee. Wie geen hakken heeft of het eens wil proberen kan ook deelnemen: er zullen schoenen in tal van maten beschikbaar zijn. Iedereen is welkom om deel te nemen, op eigen valrisico weliswaar. Er is wel EHBO voorzien.

Pink shopping

De dag erna organiseert de handelaarsvereniging Pink Shopping. Tijdens de hoogdag van de Antwerp Pride zullen LGBTQI-friendly winkels herkenbaar zijn aan de regenboog ballontrossen aan de inkom. Daarbij zal ook het voltallige personeel hun steun zichtbaar maken door het dragen van Pride pins, in regenboogkleuren.

In winkels met zo’n regenboog ballontros aan de ingang krijg je ook een pin bij een bezoekje. Zo wordt het hele Meir-publiek mee betrokken in de Antwerp Pride 2018.

Infopunt

Tijdens de Pride week kan je terecht in Shopping Stadsfeestzaal voor alle info over de Antwerp Pride. Hier zal zich namelijk een officieel Antwerp Pride-infopunt bevinden.

 

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “VIDEO | Meir organiseert Meir High Heel Race tijdens Antwerp Pride

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: