Paulien De Groote van ‘M/V/X’ overleden

Paulien De Groote (44), die als transgender meedeed aan ‘M/V/X‘ te zien was op één, is uit het leven gestapt. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Groote liet zich volgen in haar transitie. Maar blijkbaar vond ze het geluk niet. Ze voelde zich niet aanvaard en gepest op het werk.

“Ik wist dat Paulien het de laatste weken heel moeilijk had, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik ben bedroefd, maar ook kwaad. Kwaad op de mensen die geen respect toonden voor Paulien. In onze groep voelde ze zich welkom. Het was een ambitieuze, geëngageerde, toffe dame die echt iets wou betekenen in onze gemeente. Ze zou in oktober een plaatsje krijgen in de eerste kolom van onze lijst”, reageert Rudi Withaegels van Open Vld in Bonheiden en Rijmenam. De Groote stond op die partijlijst.

Wie met vragen over zelfdoding zit kan terecht bij de Zelfmoordlijn op 1813 op www.zelfmoord1813.be. De Holebifoon is dan weer te bereiken op www.holebifoon.be voor een chat of 0800 99 533 voor een livegesprek. Verder is er ook nog het Transgender Infopunt.

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws, De Morgen

2 gedachten over “Paulien De Groote van ‘M/V/X’ overleden

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: