Regering India zal decriminalisering homoseks niet blokkeren, op voorwaarde dat…

Het Hooggerechtshof van India buigt zich dezer dagen andermaal over de strafbaarheid van homoseks. Indien het Hof homoseks tussen instemmende meerderjarigen uit de strafwet haalt, zal de regering zich niet verzetten.

Sectie 377 van het Indiaas Strafwetboek voorziet tot tien jaar cel voor tegennatuurlijke seks. Daaronder wordt homoseks en specifiek anale seks verstaan. Ook hetero’s kunnen dus vervolgd worden.

In 2009 oordeelde het Hooggerechtshof van Delhi dat de wet ongrondwettelijk is, maar het federaal Hooggerechtshof van India oordeelde in 2013 dat sectie 377 rechtsgeldig is.

Sindsdien zij er halfslachtige pogingen gedaan om homoseks te decriminaliseren, maar de politiek wil er zich niet echt aan wagen. 

Nieuwe poging

En deze week is er een nieuwe poging. De advocaat van de regering, Tushar Mehta, verklaarde dat de regering niet zal strijden tegen de decriminalisering van homoseks zolang het wederzijds instemmende meerderjarigen betreft. Of dit een ongelijkheid tussen heteroseks en homoseks zal creëren, valt af te wachten.

In India wonen 1,324 miljard mensen.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News

Een gedachte over “Regering India zal decriminalisering homoseks niet blokkeren, op voorwaarde dat…

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: