VIDEO | Chloë Grace Moretz in eerste trailer ‘Come As You Are’ over homogenezing

Chloë Grace Moretz speelt de hoofdrol in ‘The Miseducation of Cameron Post‘, ook wel bekend als ‘Come As You Are‘. Een film over conversietherapie of homogenezing.

Het verhaal: 1993. Na de dood van haar ouders trekt Cameron Post in bij haar conservatieve tante, die niet weet dat de tiener op vrouwen valt. Wanneer Cameron Coley Taylor ontmoet sluiten ze een vriendschap die intiemer wordt. Ze worden betrapt door Camerons tante die haar nichtje naar een therapiecentrum stuurt om er te worden ‘bekeerd’. Daar komt ze in contact met Jane en Adam die haar mee op sleeptouw nemen.

Met ‘Boy Erased‘, waarin Troye Sivan meespeelt, is dit de tweede film over conversietherapie dit jaar. Conversietherapie heeft vooral in de Verenigde Staten veel luister. Hoe vaak het in België voorkomt, is niet duidelijk. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil het wel verbieden.

Queer crew

De regie van ‘The Miseducation of Cameron Post’ is handen van de Iraans-Amerikaanse Desiree Akhavan, die meespeelt in ‘Girls’. Ze maakte er een punt van om holebi en queer acteurs en actrices in holebi en queer rollen te casten. Bijvoorbeeld Sasha Lane.

 

Beeld: Kilyan Sockalingnum, Pixabay
Bron: Têtu

%d bloggers liken dit: