Holebihuis Vlaams-Brabant voetbalt tegen wereldploeg van vluchtelingen en asielzoekers

Op zaterdag 14 juli neemt het OHL-Worldteam, een voetbalploeg bestaande uit vluchtelingen en asielzoekers, het op tegen een ploeg van het Holebihuis Vlaams-Brabant, open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Dit initiatief wil diversiteit in al zijn vormen in de kijker plaatsen en toont aan dat sport mensen met verschillende achtergronden kan samenbrengen.

In de voormiddag nemen ploegen van verenigingen die aangesloten zijn bij het Holebihuis het tegen elkaar op. De winnende ploeg voetbalt in de namiddag tegen het OHL-Worldteam.

Respect

Dit voetbaltornooi wordt georganiseerd door het Holebihuis Vlaams-Brabant in samenwerking met de Leuvense jongerenvereniging &Of.

“Met dit tornooi willen we het belang van diversiteit in het voetbal onder de aandacht brengen”, zegt Dimitri Cools, de voorzitter van het Holebihuis Vlaams-Brabant. “Het idee dat sport mensen met diverse achtergronden samenbrengt en dus een krachtig middel is tot openheid en respect voor iedereen brengen we met dit initiatief in de praktijk.”

Voetbalbond

Ook de Koninklijke Belgische Voetbalbond is actief bezig met het integreren van diverse groepen in het voetbal. Zo was de KBVB partner van het Europese holebi-voetbalproject ‘Heroes of Football‘ waarmee de bond holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar wil maken.

Daarnaast zet de KBVB samen met Voetbal Vlaanderen, de Pro League, ACFF en Fedasil in op de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via hun integratieproject ‘Iedereen op het veld‘.

“We zijn dan ook heel blij dat we het initiatief van het Holebihuis Vlaams-Brabant kunnen steunen”, zegt An De Kock van de KBVB. “Deze lokale initiatieven versterken onze eigen werking en helpen bij het uitdragen van onze missie.”

 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: