Homoseksualiteit niet langer strafbaar in Libanon

Door een uitspraak van het hof van beroep van het Gouvernement wordt homoseksualiteit niet langer beschouwd als een misdaad in de Libanese wet.

Het hof van beroep herzag artikel 534 van de Libanese strafwet dat homoseksuele relaties niet rechtstreeks viseerde, maar dat seksuele relaties “tegen de natuurwetten” verbood.

Libanon lijkt zich in een kantelmoment te bevinden. Voor het eerst in de geschiedenis van het land hebben verscheidene politieke kandidaten voor de verkiezingen ook homorechten in hun verkiezingsprogramma’s ingeschreven. Een honderdtal kandidaten heeft zelfs opgeroepen om homoseksualiteit niet langer te penaliseren.

Uitspraak hof

Daarbij komt nu de uitspraak van het hof van beroep, voorgezeten door rechter Randa Khoury. Dit nieuwe vonnis bevestigt dat homoseksualiteit geen misdaad is. Het vage verbod dat seksuele relaties die “tegen de natuurwetten” ingingen verbood, gaf autoriteiten de mogelijkheid om holebi’s en transgenders te vervolgen en te vernederen.

Het vonnis is des te opmerkelijker omdat twee maanden eerder in Libanon nog LGBT-activisten werden gearresteerd omdat ze manifesteerden tijden een pride.

2 gedachten over “Homoseksualiteit niet langer strafbaar in Libanon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: