Cher brengt album met ABBA-covers uit

In verschillende landen gaat momenteel de film Mamma Mia! Here We Go Again! in première. Gay icoon Cher speelt daarin aan de zijde van Meryl Streep. Ze onthulde in een interview met Kathie Lee Gifford dat ze een album uitbrengt volledig bestaande uit ABBA-covers.

Het nieuws kwam als antwoord op de vraag wat Cher nog opwindt in dit stadium van haar leven. “Zal ik het zeggen”, vroeg Cher zich af. In de film zingt ze covers van de ABBA-hits Fernando en Super Trouper.

“Nadat ik Fernando zong, dacht ik dat het heel leuk zou zijn om een album met ABBA-liedjes te maken. En dus deed ik dat”, kondigde de popster aan.

De zangeres gaf nog niet te veel details over het album weg. Wel verzekerde ze dat het album niet zou zijn wat mensen ervan verwachten. Ze gaat met andere woorden geen zo nauw mogelijke nabootsingen van ABBA-liedjes maken.

Doodsbang

Tijdens een persevenement in Londen gaf ze toe dat ze ‘doodsbang’ was om de cast te vervoegen. Veel acteurs kenden elkaar al persoonlijk, maar Cher nog niet. “Iedereen was heel vriendelijk tegen mij”, verzekerde de wereldster.

Cher en Meryl Streep wonnen beiden al Oscars voor hun acteerprestaties: Cher won een Oscar voor haar rol in Moonstruck (1987), Meryl Streep won drie Oscars voor respectievelijk Kramer vs. Kramer (1979), Sophie’s Choice (1982) en The Iron Lady (2011).

In Mamma Mia! Here We Go Again! spelen de twee actrices moeder en dochter. Cher speelt de moeder, voor wie mocht twijfelen.

Kus op de mond

Om de nakende release in het Verenigd Koninkrijk en de VS te vieren, gaven Cher en Meryl elkaar een kus op de mond.

In België is Mamma Mia! Here We Go Again! al in de cinema te zien.

 

Foto: Universal Pictures

2 gedachten over “Cher brengt album met ABBA-covers uit

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: