Gaypride in Berlijn weert jongerenafdeling van AfD

CSD Berlin, de gaypride van de Duitse hoofdstad, staat voor tolerantie en bonte diversiteit. Maar toen de jongerenafdeling van het extreemrechtse AfD een stand aanvroeg op het LGBT-stadfestival in Berlijn (foto), ging dat de organisatoren te ver. Ze weigerden de jongerenafdeling een stand te geven.

“Mensen en organisatoren die trachten een klimaat van angst en uitsluiting te creëren, zoals AfD, Bergida en NPD doen, zijn niet welkom”, motiveerde CSD Berlin.

Reactie AfD-Jugend Berlin

David Eckert, de leider van de Berlijnse AfD-Jugend, plaatste meteen een video op Facebook waarin hij de beslissing hekelde. “Met welk recht denkt CSD Berlin eigenlijk namens de homo’s in dit land te spreken? Op de gay datingsite PlanetRomeo werd vorig jaar naar aanleiding van de Bondsdagverkiezingen nog een rondvraag gedaan waaruit blijkt dat 12% van de homo’s op AfD heeft gestemd. In dezelfde rondvraag belandden de groenen ook op 12%. Denk je werkelijk dat de meerderheid van homoseksuelen in dit land ermee akkoord gaat dat honderdduizenden mensen in ons land illegaal immigreren, waarvan een groot deel de sharia als maatschappelijke regelgeving bepleit, die homo’s dus liever aan bouwkranen ophangen in plaats van hen het recht te geven om lief te hebben, te feesten en te leven? Jullie vergissen zich!”

De sneer naar de groenen komt er omdat, net zoals in België, de groenen in Duitsland sterk vertegenwoordigd zijn in de georganiseerde holebi- en transgenderbeweging. Ze zitten dan ook vaak in de beslissingsorganen van organisaties zoals CSD Berlin. De jonge politicus declameert dat de AfD een “beschermend schild” vormt voor homo’s.

Jede Stimme Gegen Rechts

In zijn video laat de AfD-politicus verstaan dat niet alle homo’s van leer en rubber houden of hun nagels lakken. Hij argumenteert dat CSD Berlin de conservatieve vleugel van de LGBT-gemeenschap uitsluit en niet als spreekbuis voor hen fungeert.

Vorig jaar was het thema van CSD Berlin dan ook ‘Jede Stimme Gegen Rechts’. Vrij vertaald: ‘Iedere stem tegen rechts’. Daarbij werd in de slogan geen verschil gemaakt tussen gematigd rechts en extreemrechts. De slogan zette veel kwaad bloed.

Alsnog deelnemen

De Berlijnse AfD-Jugend overlegt wat ze gaat doen. Wellicht gaan AfD-sympathisanten zich in de drukte van de parade mengen om zo alsnog zichtbaar aanwezig te zijn. CSD Berlin 2018 vindt plaats op 28 juli.

 

Foto: Wikipedia

%d bloggers liken dit: