Bekend stierbeeld in Wall Street bedekt met regenboogdildo’s

New Yorkers wisten even niet wat ze zagen toen ze afgelopen dinsdagochtend voorbij de Charging Bull kwamen, het wereldberoemde standbeeld van een gigantische stier in Wall Street. Het beeld was bedekt met dildo’s in regenboogkleuren en werd bereden door een man die een Poetin-masker droeg.

Meer dan 130 dildo’s

De verantwoordelijke voor de transformatie was Jeff Jeton, een medeoprichter van een populair Aziatisch restaurant in Washington D.C.. Hij was ook degene die op het gigantisch bronzen van meer dan drie ton zat.

Jetton verklaarde in de media dat hij een grote doos met meer dan 130 dildo’s had meegenomen voor dit “project”. Hij versierde het standbeeld ’s nachts. Jetton sprak ook van een “art attack”.

Vrij voor interpretatie

Sommigen zien in de stunt een kritiek op hoe Russisch president Vladimir Poetin de VS in zijn greep houdt. De dildo’s in regenboogkleuren kunnen een teken zijn tegen het homofobe beleid van de Russische autoriteiten. Jetton zei dat die bewuste dildo’s slechts een onderdeel vormden van een grote doos dildo’s die hij gebruikte. De man wilde echter iedereen vrijlaten in hun interpretatie.

“Ik sta open voor de interpretaties van iedereen en ik hoop dat dit meer bewustzijn creëert rond het homofobe beleid van het Kremlin en hoe de LGBT-gemeenschap in Rusland wordt behandeld”, zei Jetton tegen de makers van LGBT-nieuwssite Gay Star News.

Geen mannequin

Sommige mensen dachten op basis van de foto’s op Twitter trouwens dat de Poetin-figuur een mannequinpop was. De klopt niet, heldert Jetton in een tweet op. Hij zat wel degelijk zelf op het standbeeld.

Jetton kreeg nadien een vriendelijk telefoontje van de politie, maar verwacht zich niet aan veel problemen omwille van zijn stunt.

 

Foto: Wikipedia

%d bloggers liken dit: