Negeert film Bohemian Rhapsody dan toch niet Freddie Mercury’s seksualiteit?

Dit najaar gaat de film Bohemian Rhapsody, over de opkomst van rockband Queen, in première. Velen waren bezorgd dat de film met een bocht om Freddie Mercury’s seksualiteit heen zou fietsen nadat verscheidene openlijk homoseksuele artiesten het filmproject verlieten. Een trailer lijkt nu het tegendeel te suggereren.

Nieuwe trailer

Filmstudio 20th Century Fox publiceerde een nieuwe trailer van Bohemian Rhapsody. Rami Malek speelt in de film Freddie Mercury. Gwilym Lee speelt hoofdgistarist Brian May.

In de trailer zien we hoe de groep er aanvankelijk niet in slaagt om voldoende airplay te krijgen waarop May suggereert om ‘experimenteler’ te worden. Dat zou leiden tot hun monsterhit Bohemian Rhapsody.

Controverse

Er bestaat al een hele tijd controverse over deze nog te verschijnen film. Freddie Mercury was biseksueel en stierf in 1991 aan de gevolgen van aids.

Normaal zou komiek Sacha Baron Cohen de zanger spelen, maar hij verliet het project omwille van creatieve onenigheden. De stichtende Queen-leden Brian May en Roger Taylor fungeren als filmproducenten. Sommige media meldden dat de Queen-muzikanten een “familie-vriendelijke” film wilden, terwijl Cohen ging voor een gewaagdere benadering. Daarna zou de openlijk homoseksuele acteur Ben Whishaw de wereldberoemde zanger spelen, maar ook hij verliet het schip vroegtijdig, zogenaamd uit ontevredenheid over het gebrek aan vooruitgang bij het maken van de film.

Hysterische queen

Daarop begonnen critici hun vrees te uiten dat de film niet zou belichten hoe Freddie Mercury met zijn seksualiteit worstelde. De nieuwe trailer lijkt een antwoord op die kritiek.

We zien een camp Mercury die vragen van de pers krijgt over zijn privé-leven. In een fragment toont de trailer hoe Mercury reageert op een woedeaanval van Roger Taylor door te zeggen: “Er is maar plaats voor één hysterische queen in deze band.”

Come and see…

We zullen nog enkele maanden moeten wachten om echt te weten hoe de filmmakers omgaan met Mercury’s seksualiteit.

 

Foto: Wikipedia

Een gedachte over “Negeert film Bohemian Rhapsody dan toch niet Freddie Mercury’s seksualiteit?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: