China wil niet dat Taiwan onder eigen vlag deelneemt aan Gay Games in Parijs

China – officieel de Volksrepubliek China – wil niet dat Taiwan – officieel de Republiek China – onder eigen vlag deelneemt aan de Gay Games in Parijs.

Taiwan is weliswaar de facto (feitelijk) onafhankelijk, de iure (juridisch) is het dat niet. Voor de Volksrepubliek is Taiwan een provincie die ooit weer onder het centrale gezag komt. Maar de praktijk is heel anders. Taiwan gedraagt zich onafhankelijk en is het dan ook, behalve op papier.

Een groep holebi’s uit Taiwan trekt in augustus naar Parijs om deel te nemen aan de Gay Games. De delegatie zou daar de eigen, Taiwanese vlag gebruiken.

Money talks

Dat is echter een doorn in het oog van de communistische regering in Beijing. De regering van Frankrijk heeft de Federation of Gay Games (FGG) nu gevraagd om de Taiwanese vlag niet te gebruiken. De Franse overheid heeft de Homospelen in de hoofdstad veel geld toegestopt en wil Beijing niet te veel voor het hoofd te stoten.

Het is onduidelijk wat er zal gebeuren.

Provincie

China zet tegenwoordig luchtvaartmaatschappijen onder druk om Taiwan Taoyuan International Airport (TPE) bij Taipei niet als land te bestempelen, maar als onderdeel van China. De straf die vooropgesteld wordt als de luchtvaartmaatschappijen niet inbinden? Niet meer mogen vliegen op China. Air France heeft alvast toegegeven.

Taipei is trouwens een trekpleister voor holebi’s en transgenders.

2 gedachten over “China wil niet dat Taiwan onder eigen vlag deelneemt aan Gay Games in Parijs

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: