Parlement van Cuba akkoord over referendum over homohuwelijk

Het Nationaal Assemblee van Cuba heeft een aantal voorstellen tot grondwetswijzigingen goedgekeurd, waaronder het homohuwelijk. Er komt nu een referendum.

Het parlement heeft unaniem, zoals dat meestal gaat in Cuba, de voorstellen tot grondwetswijzigingen goedgekeurd. Een van de voorstellen is het herdefiniëren van het huwelijk als “verbintenis tussen twee mensen, ongeacht geslacht”. Nu is een huwelijk “een vrijwillige verbintenis tussen man en vrouw”.

Het brede publiek zal zich kunnen uitspreken over de voorstellen, waarna er een referendum komt over een vernieuwde grondwet.

Cuba en LGBT’s

De situatie van holebi’s en transgenders in Cuba is de voorbije jaren weliswaar verbeterd, maar in een niet zo ver verleden moesten LGBT’s in Cuba pestmaatregelen, censuur en werkkampen ondergaan.

Er blijven de voorbije jaren meldingen verschijnen dat de Cubaanse autoriteiten critici van de overheid, inclusief journalisten en mensenrechtenactivisten, willekeurig arresteren en tijdelijk vasthouden.

Amnesty International wordt ook al jaren de toegang tot Cuba ontzegd. Het Cubaanse regime dwarsboomt het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van vereniging en de vrijheid van vergadering.

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gay Star News

Een gedachte over “Parlement van Cuba akkoord over referendum over homohuwelijk

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: