Beslist.nl verkoopt nog wel ‘gay pruik blond’

Blokker en Intertoys zijn gestopt met het verkopen van de ‘gay pruik blond’. Daar kwam donderdag bakken kritiek op. Op Beslist.nl is de pruik nog wel te koop.

COC Nederland betreurde hoe stereotiep de aanbieding was (is).

Ook Mister Gay Belgium 2018 Bart Hesters reageerde. “Blokker, Toen ik jullie nieuwste artikel zag passeren vandaag was ik zeer verbaasd. Een simpele blonde pruik, maar omdat jullie een graantje willen meepikken van het opkomend prideseizoen krijgt deze de naam ‘gay pruik blond’. Geweldig dat jullie onze gemeenschap willen steunen en willen tonen dat jullie een LGBTQIA+vriendelijk bedrijf zijn maar hier heeft jullie marketingteam de bal volledig misgeslagen”, schrijft Hesters op Facebook.

“Jullie benadrukken, niet alleen door de pruik en de haarkleur ervan, maar ook door het model en de outfit die hij aanheeft, dat er geen diversiteit is. Stereotypering op zijn best! Ik verwelkom jullie allen op de komende pridefestivals, parades en andere evenementen om eens te zien hoe het er echt aan toe gaat, om eens te zien hoeveel diversiteit er daadwerkelijk is. Want, wat jullie ook denken, we zijn niet allemaal blond en licht van huidskleur.”

“Oeps”

Blokker en Intertoys zeggen dat er iets fouts is gelopen bij de controle. De omschrijving van de leverancier werd gewoon overgenomen. Intussen bieden zij de pruik niet meer aan. Beslist.nl nog wel.

De omschrijving zou ook gewoon kunnen worden aangepast.

 

Beeld: screenshot Beslist.nl
Bron: HLN.be, eigen verslaggeving

Een gedachte over “Beslist.nl verkoopt nog wel ‘gay pruik blond’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: