Videoclip over homoseksualiteit in de Franse banlieue leidt tot bedreigingen

Het artistieke duo Gargäntua, bestaande uit Jan en Théo, doorbreekt in de videoclip van het recent verschenen lied Mohammed je t’aime het taboe van homoseksualiteit in de Franse banlieue. De artiesten krijgen nu bedreigingen omwille van de videoclip en hebben hem voorlopig van YouTube gehaald.

Homofoob geweld

In de videoclip is te zien hoe twee mannen stiekem van elkaar houden in de banlieue. Maar wanneer dat uitkomt, begint de nachtmerrie. Het escaleert in homofoob geweld.

Jan, één helft van het artistieke duo, woonde een tijd in Marokko en ervoer de diepgewortelde homofobie in de Marokkaanse samenleving van dichtbij. Het motiveerde hem om het taboe over homoseksualiteit in de Franse banlieue aan te kaarten.

Offline na bedreigingen

“Spijtig genoeg hebben de bedreigingen die de videoclip heeft gegenereerd ons ertoe verplicht de clip voor onbepaalde tijd offline te halen”, laat het artistiek duo aan Be Out weten. “We betreuren dat de videoclip niet meer zichtbaar is en hopen dat we op een bepaalde dag de videoclip terug online kunnen zetten.”

Ben je zelf het slachtoffer van (homofoob) geweld? Meld dan dat geweld.

 

Foto: Gargäntua

%d bloggers liken dit: