REBUS waarschuwt voor zonneslag bij genderverwachtingen

REBUS Regenbooghuis West-Vlaanderen deelt op 7 augustus gratis zonnecrème uit in Blankenberge. De LGBT-koepel wil niet dat je je verbrandt aan genderverwachtingen.

“Zand, zee, zomer, zon, zandkastelen, zwemmen… Zomaar zorgeloos jezelf kunnen zijn op het strand, zonder de druk te voelen van verwachtingen over hoe je eruit ziet? Dat laatste is helaas nog niet altijd en voor iedereen de realiteit”, stelt REBUS.

“Al te vaak hebben mensen bepaalde ideeën over hoe iemand anders er moet uitzien. Denk maar aan de eindeloze tips die je kan vinden om je lichaam klaar te stomen voor de zomer, of aan de verwachtingen die er leven rond gender en de expressie daarvan.”

“Om dit hokjesdenken te doorbreken voeren we actie op het strand van Blankenberge onder de slogan ‘Verbrand je niet aan verwachtingen’. Want of iemand nu graag een bikini of zwemshort draagt, zich liefst van kop tot teen verstopt voor de zon, beenhaar weelderig laat groeien, … Wat maakt het uit?”

 

Beeld: REBUS

Een gedachte over “REBUS waarschuwt voor zonneslag bij genderverwachtingen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: