Popgroep Culture Club brengt eerste single sinds 1999 uit

De Britse muziekgroep Culture Club had in deze eeuw nog geen enkele single uitgebracht. Daar komt verandering in met hun nieuwe single Let Somebody Love You. Het is de voorbode van een nieuw muziekalbum dat in oktober uitkomt: Life.

Let Somebody Love You

Op YouTube is het volledige nieuwe nummer geplaatst. Let Somebody Love You is door de vier bandleden van Culture Club samen gecomponeerd.

De muziekgroep is momenteel in haar originele bezetting van 1981 in Noord-Amerika op tour. Zanger Boy George, bassist Mikey Craig, gitarist Roy Hay en drummer Jon Moss komen nu weldra met een nieuw album.

Optreden in Antwerpen

De groep geeft op 27 november een concert in de Lotto Arena.

Sinds de oprichting in 1981 verkocht de groep miljoenen albums. Met de hits ‘Karma Chameleon’, ‘Do You Really Want To Hurt Me?’ en ‘The War Song’ verzekerde de popgroep zich van een plaats in de popgeschiedenis.

Neergang en opleving

Frontman Boy George maakte er in de nillies een zootje van. Hij kwam in het nieuws met een drugverslaving en werd in 2009 zelfs veroordeeld omdat hij een escort opsloot in zijn appartement.

De voorbije jaren gaat het veel beter met hem. In 2013 kwam Boy George met een nieuw soloalbum: This Is What I Do. In datzelfde jaar trad hij op als dj tijdens Antwerp Pride. Afgelopen jaar liet hij zijn goede kant met actieve steun voor de openstelling van het huwelijk in Australië.

Nu lijkt ook de weg helemaal open te liggen voor een geslaagde comeback van Culture Club.

 

Foto: Wikipedia – Eva Rinaldi

%d bloggers liken dit: