Queer hub van Antwerp Queer Arts Festival geopend

In het Stadsmagazijn aan de Keistraat 5 in Antwerpen is de ‘queer hub’ van het Antwerp Queer Arts Festival geopend. Bovendien kan je in de Keistraat 11 gaan kijken naar drie expo’s in één: Queer Vinyl Sleeves, The Queer Quintet en MY ME.

Queer Vinyl Sleeves

Queer Vinyl Sleeves is een collectie van LP-collecties en vinylplaathoezen die helemaal queer zijn. Een selectie die werd gemaakt door zanger Gregory Frateur van Dez Mona en muziekfanaaat Mark Sergeant.

Queer Sleeves – Foto: Dennis De Roover
Queer Sleeves – Foto: Dennis De Roover

The Queer Quintet

Jan Scheirs presenteert dan weer een fenomenaal vijfluik: The Queer Quintet. Nadat hij eerder met de expo Six Colours Nightlife onder andere het gay nachtleven in Antwerpen verkende, komt de kunstschilder nu met vijf grote doeken waarin zowel de vrolijke als de duistere kanten van het queer-zijn worden verkend.

Sommige delen van het vijfluik zijn best expliciet. De schilderijen puilen uit van de symboliek en nodigen uit om meermaals te kijken.

The Queer Quintet van Jan Scheirs – Foto: Dennis De Roover
The Queer Quintet van Jan Scheirs – Foto: Dennis De Roover
The Queer Quintet van Jan Scheirs – Foto: Dennis De Roover

MY ME

Tot slot kan je in de Keistraat 11 ook gaan kijken naar MY ME, een boeiende foto-expositie waarbij de toeschouwer een blik wordt gegund in de leefwereld van mannelijke en transgender sekswerkers, voor velen onder ons onzichtbaar en onbekend terrein.

Die expo kwam tot stand dankzij Boysproject, een sociale organisatie voor mannelijke en transgender sekswerkers.

MY ME – Foto: Dennis De Roover

De drie expo’s zijn van 2 tot en met 12 augustus te zien in de Keistraat 11 in Antwerpen van 12 tot 22 uur.

Drank en spijzen

In de queer hub aan de Keistraat 5 kan je tijdens het kunstenfestival steeds terecht voor een drankje. Op vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5, dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 augustus kan je er ook terecht om te eten. De details over eten in de queer hub zullen op de Facebookpagina van het Antwerp Queer Arts Festival verschijnen.

Wie het Antwerp Queer Arts Festival wil steunen, kan in de queer hub overigens T-shirts kopen waarvan de opbrengst naar het kunstenfestival gaat.

Foto: Dennis De Roover

 

Hoofdfoto: Dennis De Roover

%d bloggers liken dit: