Vier kledingwinkels met pride-collecties ter gelegenheid van Antwerp Pride

Zowel Antwerp Only, Essentiel Antwerp, Levi’s als Primark verkopen in Antwerpen pride-collecties. Tijd voor een kritisch overzicht! Wat is het aanbod? Wat zijn de prijzen? Komt de opbrengst LGBT-organisaties ten goede?

Antwerp Only

AntwerpOnly.com is een online winkel. De shop lanceerde een Antwerp Pride-collectie met kledingstukken die specifiek naar de Scheldestad verwijzen. Hou ook wel rekening met de verzendtijd van de kleding.

– Aanbod: mouwloze hemden, oftewel marcellekes, truien, hoody’s en T-shirts
– Prijs: tussen 29.95 en 39.95 euro
– Goed doel: voor deze bewuste collectie gaat er geen geld van de opbrengst naar een goed doel. AntwerpOnly start wel een samenwerking met Mr. Gay Belgium. Die samenwerking krijgt de komende maanden een concrete vorm.

Antwerp Only
Antwerp Only

Essentiel Antwerp

Essentiel Antwerp ontwierp de T-shirts die de Antwerp Pride-vrijwilligers dit jaar zullen dragen. Daarnaast werkt de winkel samen met Antwerp Pride voor twee pride-T-shirts.

– Aanbod: Twee T-shirts met spitsvondige opschriften: een T-shirt met het opschrift ‘Let’s get one thing straight, I am not’ in drie verschillende kleuren (wit, grijs en zwart) en een T-shirt met het opschrift ‘Tapette’ in twee verschillende kleuren (wit en lichtblauw). Tapette is Frans slang voor homo. Het is een scheldwoord, maar ook een geuzennaam. De T-shirts liggen niet in de shops, maar zullen op 11 en 12 augustus te koop zijn in de Pride Village van Antwerp Pride.
– Prijs: 20,50 euro
– Goed doel: de volledige opbrengst gaat naar Antwerp Pride

Essentiel Antwerp

Levi’s

Levi’s komt met een ‘I AM’-pride-collectie. Daarvoor werken ze in België samen met het koppel Lars Lagaisse en Timo Delorge van Kaart Blanche.

– Aanbod: ‘I AM’-T-shirts met daarop één van de drie designs van Kaart Blanche. Bij ieder design hoort ook een slogan: ‘Pride of you’, ‘How to make a difference’ of ‘Out and about’. Wie de designs op de T-shirts wou laten drukken moest vorig weekend in Antwerpen zijn. De oplage is beperkt tot 150 exemplaren. De T-shirts zijn dus best exclusief. In de Antwerpse Levi’s-winkels kan je nog wel vragen of er nog designs beschikbaar zijn. Die kan je dan met een strijkijzer zelf aanbrengen. De pride-collectie heeft daarnaast ook nog andere T-shirts, boxers, een riem, een pet, bretellen en een jeansvest in regenboogthema.
– Prijs: tussen 19.95 en 129.95 euro
– Goed doel: de volledige opbrengst gaat naar de Harvey Milk Foundation in de VS

Levi’s – Foto: Dennis De Roover
Levi’s®

Primark

Primark heeft veruit de goedkoopste en uitgebreidste pride-collectie die je in Antwerpen kunt vinden. Hun etalage op de Meir staat helemaal in het teken van die pride-collectie.

– Aanbod: allerhande T-shirts, boxers met regenboogband, lipstick-set in regenboogkleuren, zwemshort, bikini’s, badpakken, fluitjes met halsketting in regenboogkleuren, truien, petten, sokken, kettingen met regenboogbloemen, glitters-sets en rugzakken.
– Prijs: van 2 tot 13 euro
– Goed doel: 20% van de opbrengst van de collectie gaat naar Stonewall in het Verenigd Koninkrijk

Primark – Foto: Dennis De Roover
Primark – Foto: Dennis De Roover
Primark – Foto: Dennis De Roover

En er is meer…

Daarnaast zijn er nog winkels die weliswaar geen pride-collectie hebben, maar hun etalage speciaal aankleden. Het mooiste voorbeeld hiervan is de winkel van America Today aan de Kipdorpvest 26 in Antwerpen. Zij sorteerden regenjassen volgens kleur zodat die een regenboog vormen.

America Today – Foto: Dennis De Roover

Tot slot kan je ook in de Flying Tiger-winkel in de Stadsfeestzaal in Antwerpen pride-items kopen: een tote bag in regenboogkleuren, een picknickdeken in regenboogkleuren en nog wat feestartikelen.

Flying Tiger – Foto: Timothy Junes

Het moge duidelijk zijn: Antwerp Pride wordt ook een feest voor de shopaholics!

 

Hoofdfoto: Dennis De Roover

%d bloggers liken dit: