Model uit Lady Gaga’s videoclip Born This Way stapt uit het leven

Model Rick Genest is op 32-jarige leeftijd overleden. De politie omschrijft zijn dood als een zelfdodingszaak. Rick Genest danste aan de zijde van Lady Gaga in de videoclip van Born This Way. De zangeres treurt om zijn dood.

Zombie Boy

Het Canadese model stond ook bekend als Zombie Boy. Over heel zijn lichaam waren een skelet en organen getatoeëerd, inclusief het hoofd, waarop een brein is getatoeëerd.

Rick Genest schitterde in 2011 aan de zijde van Lady Gaga in de videoclip van Born This Way. Het lied verzette bakens in de popmuziek en riep op tot zelfaanvaarding.

Oproep tot betere mentale gezondheidszorg

Speculeren over de ‘redenen’ van Genests zelfdoding heeft geen zin. Zelfdoding is praktisch altijd een complex verhaal waarin vele triggers een rol kunnen spelen.


Lady Gaga teurt om het overlijden van het model. Ze noemt zijn zelfdoding “meer dan verwoestend”. Ze roept via Twitter op om hard te werken aan een betere mentale gezondheidszorg en wil het stigma waarover velen niet durven te praten uitwissen. “Als je lijdt, bel nog vandaag een vriend of familielid. We moeten elkaar redden.”

Heb je naar aanleiding van dit bericht nood een aan een gesprek? Contact opnemen met de Holebifoon kan via www.holebifoon.be of 0800 99 533.
Met vragen over zelfdoding kan je terecht bij Zelfmoord1813.

 

Hoofdfoto: Wikipedia – Nora lives

%d bloggers liken dit: