Politie Antwerpen over Antwerp Pride: “laat grote tassen en glazen flessen thuis”

Lokale Politie Antwerpen (LPA) is klaar voor een nieuwe editie van Antwerp Pride.

Vijf jaar geleden wandelde de lokale politie van Antwerpen voor het eerst in uniform mee in de Antwerp Pride. Ondertussen zijn de uniformen van Lokale Politie Antwerpen een vaste waarde in de parade. “De Antwerpse politie is dankbaar en trots dat ze deel uitmaken van deze hoogdag en werkt elke dag aan een nog inclusievere stad”, stelt de politie in een bericht.

Wijkteams, interventieploegen en het Orida-fietsteam zullen de Antwerp Pride-parade op zaterdag 11 augustus begeleiden. Ook de cameraoperatoren houden een oogje in het zeil.

Tassen thuis, a.u.b.

“Voor de veiligheid vragen we om ook dit jaar grote tassen en glazen flessen thuis te laten. Houd rekening met de controles van de organisatie en maak er een veilige Pride van!”, klinkt het.

Proud to be your friend

De politie neemt ook deel onder vlag van ‘proud to be your friend’. De mensen van LPA zullen niet alleen in uniform maar ook in safety pink polo’s erg zichtbaar zijn.

“De politie zet dit weekend ook haar diversiteitsbeleid in de verf. We hebben aandacht voor jong en oud en de verschillende religies en culturen in onze stad. Dit gebeurt niet altijd zo zichtbaar als tijdens de Pride, maar met ons team Diversiteit houden we in de hele stad de vinger aan de pols. Onze bijdrage aan de Antwerp Pride maakt trouwens deel uit van de tentoonstelling ‘Feest!‘ in het Museum Aan de Stroom (MAS). Een mooie gelegenheid om onze slogan ‘Proud to be your friend‘ opnieuw onder de aandacht te brengen. Zo willen we mensen die slachtoffer worden van een haatmisdrijf aanmoedigen om aangifte te doen bij de politie.”

Roze in Blauw

Ook dit jaar neemt een delegatie uit Nederland deel. Roze in Blauw leverde immers pionierswerking qua LGBT-politiewerking. “We verdelen (roze) gadgets aan de deelnemers en toeschouwers van de Pride. Verschillende van onze collega’s gaan op stap met borden van ‘Proud to be your friend’. Aarzel niet om hen aan te spreken voor een selfie! Deze actie gaat uit van ons netwerk diversiteit, ons inclusief personeelsnetwerk dat volledig bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de diversiteit in ons korps en onze stad.”

 

Beeld: Lokale Politie Antwerpen

Een gedachte over “Politie Antwerpen over Antwerp Pride: “laat grote tassen en glazen flessen thuis”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: