FOTO | Antwerp Pride officieel gestart met receptie, feest en regenboogprojectie

Antwerp Pride is go. Het pridefestival is donderdagavond van start gegaan met een receptie in het provinciaal diamant- en filmmuseum DIVA en met de even traditionele Midsummer Party georganiseerd door Café Den Draak aan Het Roze Huis – çavaria Antwerpen. Aan het Steen werd ‘Global Rainbow‘ uitgetest.

De openingsreceptie verwelkomde verdacht veel politici. Zouden er verkiezingen in de lucht hangen?

Schepen voor Diamant Ludo Van Campenhout (N-VA) linkte diamant aan de Antwerp Pride. Dat Antwerpen een diamantcentrum is en ook een holebi- en transgendervriendelijke omgeving is, is te danken aan de intrinsieke gastvrijheid van de stad. Verder had hij aandacht voor België als LGBT-voorvechter en de rol die Antwerpen kan spelen in mensenrechtenkwesties. Zo heeft de stad zusterbanden met Sint-Petersburg, waar onlangs nog pridedeelnemers zijn aangehouden.

Ludo Van Campenhout (Dennis De Roover)
Ludo Van Campenhout (Dennis De Roover)

Vicegouverneur en DIVA-voorzitter Luk Lemmens (N-VA) leek een sneer(tje) te geven naar het verlies van de bevoegdheid Cultuur. Die is de provincie immers kwijt. Hij pleitte dat cultuur goed is voor de acceptatie van de ander.

Luk Lemmens (Dennis De Roover)
Luk Lemmens (Dennis De Roover)

Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel gebruikte zijn spreektijd vooral om mensen te bedanken. Sponsors, overheden, stadsmedewerkers en de vele, vele vrijwilligers. Hij gaf ook bloemen aan Fleur Perets, die bezig was aan het kunstproject ’22’ toen haar partner Julian P. Boom overleed.

Bart Abeel en Fleur Perets (Dennis De Roover)
Bart Abeel en Fleur Perets (Dennis De Roover)

Pink Noise zorgde voor a-capellamuziek. Nathalie Delporte verzorgde de presentatie. 

Nathalie Delporte (Dennis De Roover)
Nathalie Delporte (Dennis De Roover)

Meer over het programma van Antwerp Pride.

Meer over de parade van zaterdag.

 

Beeld: Dennis De Roover

%d bloggers liken dit: