Politie stopt man die Antwerp Pride-parade bedreigde

Lokale Politie Antwerpen heeft vrijdag een man opgepakt nadat hij een verontrustend Twitter-bericht had uitgestuurd. Omdat de man het bericht onder een schuilnaam postte, was doorgedreven onderzoek nodig om de verdachte op te sporen. Hij is opgepakt en wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, meldt LPA in een persbericht.

“De verdachte had op 8 augustus op de sociale media een niet mis te verstane dreigende reactie gepost als antwoord op een Twitter-bericht van de politie over de Antwerp Pride van zaterdag 11 augustus. In dat bericht van de politie werd gewezen op een artikel op de website over het verkeersvrij maken van de evenementenzone. Enerzijds was de tweet van de verdachte discriminerend, maar anderzijds hield hij een reëel risico op geweld in. Om dat risico uit te sluiten, is de Antwerpse politie snel met een grondig onderzoek gestart.”

Ontmaskerd

Op initiatief van de dienst gespecialiseerd onderzoek, afdeling INTEL, van Lokale Politie Antwerpen is een doorgedreven onderzoek gevoerd naar de identiteit van de persoon die achter de dreigende tweet zat. Vrijdag 10 augustus al kon de identiteit en de woonplaats van de verdachte achterhaald worden. Er werd overgegaan tot een huiszoeking.

De verdachte werd thuis aangetroffen. De man gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor het versturen van het bericht. Bij het doorzoeken van zijn kamer werden nog verschillende bezwarende elementen aangetroffen zoals een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen.

Onderzoeksrechter

De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Het gaat om een man van 21 jaar. Hij komt zondag bij de onderzoeksrechter die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

 

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Politie stopt man die Antwerp Pride-parade bedreigde

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: