Democraten nomineren transvrouw Christine Hallquist om gouverneur van Vermont te worden

Christine Hallquist is door de Democraten genomineerd om gouverneur van Vermont te worden. Ze is de eerste transvrouw die kans maakt gouverneur van een Amerikaanse staat te worden.

Vermont is een kleine staat van de Verenigde Staten. Met net geen 25.000 km² is het iets kleiner dan België. Het heeft veel minder inwoners: 627.000. Vermont staat bekend als een progressieve staat.

Progressief vs progressief

Hallquist neemt het op 6 november op tegen de Republikein Phil Scott. Naar Republikeinse normen is Scott erg progressief. Hij is pro choice (voor abortus) en voor het homohuwelijk. Hij bekrachtigde een wet die genderneutrale toiletten bevordert.

Trans* geen issue?

Hallquist, die bij geboorte de voornaam David kreeg, was voorheen CEO van een energiebedrijf. Ze minimaliseert haar transgender-zijn. “Ik ben toevallig een leider die transgender is. Inwoners van Vermont weten dat. Ze stemden voor me om wat ik ga doen voor Vermont.”

Of ze dat echt gelooft of nu zegt om een ‘kandidaat voor iedereen’ te zijn? Voor de LGBT-beweging is dit een illustratie dat het roze plafond kan doorbroken worden.

Beeld: @ChristineForVT, Twitter
Bron: ANP, eigen verslaggeving

Een gedachte over “Democraten nomineren transvrouw Christine Hallquist om gouverneur van Vermont te worden

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: