VIDEO | Preview ‘Mixed Kebab de musical’ door Theater VREAK

In maart 2019 brengt Theater VREAK een musicalversie van ‘Mixed Kebab‘, de film van het gelijknamige boek over een interculturele relatie. Een jongen met Turkse achtergrond en en een jonge met Vlaamse achtergrond worden verliefd op elkaar.

Bram heet eigenlijk Ibrahim. Bram is een Turkse moslim maar woont al heel z’n leven in Antwerpen. Bram is homo, maar hij houdt dit nog steeds geheim voor zijn familie.

Kevin is Belg. Kevin werkt samen met zijn moeder in een snackbar. Ze vermoedt wel dat haar zoon homoseksueel is. Wanneer Bram weer eens iets komt drinken, besluit ze de twee in de juiste richting te duwen. Naar elkaar dus.

Furkan is de broer van Bram. Furkan spijbelt veel op school. Toch zoekt Furkan naar meer betekenis in zijn leven, maar zoekt hij wel op de juiste plaats?

Elif is de nicht van Bram. Ze woont in Turkije. Ze verlangt naar een leven in het westen. Haar geplande huwelijk met Bram zou haar ticket naar haar vrijheid kunnen betekenen.

Wanneer Bram en Kevin hun ware gevoelens voor elkaar uiten, verandert dit het leven van alle mensen rondom hen…

Musical van de film

Guy Lee Thys verfilmde ‘Mixed Kebab’ in 2012. Voor Theater VREAK leent dit verhaal voor verboden liefde zich heel goed voor een musical. De cast is samengesteld en repetities zijn begonnen.

Tijdens het Antwerp Pride Closing Festival gaf VREAK een voorproefje.

‘Mixed Kebab de musical’
Boek en regie: Nico Plinke.
Muziek en zangcoach: Amanda Kovac.
Cast: Tania Cnaepkens, Souliman de Croock, Didier De Geest, Karl Ferlin, Loïs Herman, Joris Kemel, Joris Kun, Isa Peirens, Julie Rochtus, Nayat Sari, Eline Schoofs, Oriana Szwarc, Pieter Van Bavel, Veerle Van Ransbeeck, Bart Vinck, e.a.

 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: