Duitsers pro holebi’s en pro naakt, maar contra moslims

Playboy Duitsland bevroeg duizend Duitsers over attitudes. Daaruit blijkt dat holebi’s en transgenders op heel wat acceptatie kunnen rekenen. Moslims zijn minder welkom.

70% geeft er niet om mocht zijn of haar kind homo, lesbisch of bi blijken te zijn. 70% vindt ook dat geslachtswijzigende ingrepen terugbetaald kunnen worden.

Duitsers blijven ook fan van FKK, de Freikörperkultur. Dat is een nudismebeweging die ontstond aan het begin van de 20ste eeuw. Ze vinden niet dat er regeltjes moeten komen over naaktheid.

Moslims

Moslims zijn minder populair. 55,7% wil geen moskee in de buurt. Ter vergelijking: 16,6% wil geen kerk in de buurt en 25% wil geen synagoge in de buurt. 25% wil geen boeddhistische tempel in de buurt.

70% vindt dat leerkrachten en andere ambtenaren geen hoofddoek mogen dragen.

Een groeiend aantal Duitsers wil geen opvangplek voor vluchtelingen in de buurt. Alleen in Zuid-Duitsland groeit de acceptatie voor vluchtelingen.

Dr. Melanie Stevens van de Universiteit van Koblenz stelt bij Deutsche Welle dat vooral hoogopgeleide mensen deelnemen aan zulke enquêtes. “Wetgeving creëert normen. De openstelling van het huwelijk zorgt op termijn voor meer acceptatie.”

“Er is ook de perceptie dat holebi’s en transgenders meer waarden delen met de gewone Duitsers dan moslims”, left Stevens uit.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Deutsche Welle

%d bloggers liken dit: