Trans sekswerker vermoord in Parijs

Vanesa Campos, een transgender sekswerker in Parijs, is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Bos van Boulogne aangevallen en overleden aan haar verwondingen.

Een groep van zeven tot acht mensen zouden Campos, die uit Peru kwam, hebben aangevallen daarbij dodelijk verwond, melden Pari-T en Inter-LGBT. Têtu contacteerde het parket en bevestigt het incident, maar spreekt van een travestiet. Het parket kan of wil niet bevestigen dat het slachtoffer transgender was.

Een bron bij de politie vertelde aan de krant Le Parisien dat Campos ruzie had met woonwagenbewoners, die vaker sekswerkers en hun klanten lastigvallen.

Transfobie

Voor Clémence Zamora Cruz van Inter-LGBT is het duidelijk: “Campos is vermoord omdat ze transgender was, migrant en sekswerker”. Ze stelt dat er meer mensen in Campos’ situatie zijn, die niet anders kunnen dan zich te prostitueren.

Beroemd en berucht

Het Bois de Boulogne is beroemd en berucht in heel Frankrijk en daarbuiten als park van sekswerkers, homo’s, travestieten en transgenders.

Het bos is het grootste park van Parijs en overdag een respectabele plaats. Het grandslamtennistornooi van Roland Garros wordt er gehouden. Maar wanneer de zon ondergaat verandert het Bois de Boulogne in een plek waar je niet zomaar naartoe gaat…

%d bloggers liken dit: