Opstoot aan homofobie: Maleisië haalt holebi’s en transgenders uit het straatbeeld

Maleisië wil holebi’s en transgenders uit het straatbeeld. De afgelopen weken is de regering hier erg actief in geweest.

Artikel 377A van het Strafwetboek bestraft homoseks in Maleisië. Overtreders riskeren twintig jaar cel, hoge boeten en zweepslagen. Twee vrouwen krijgen op 28 augustus hiervoor zweepslagen.

“Verspreiding van LGBT-cultuur in de maatschappij”

In de nacht van vrijdag op zaterdag vielen politiediensten de Blue Boy Club binnen, een homobar in de wijk Jalan Sultan Ismael in de hoofdstad Kuala Lumpur. Een twintigtal mensen werd opgepakt.

Hoewel de politiediensten de inval deden “op zoek naar drugs”, verklaarde minister voor het Federaal Territorium Khalid Samad onomwonden: “De regering is heel ernstig in het omgaan met deze radicale opvatting. Hopelijk kan dit initiatief de deverspreiding van LGBT-cultuur in de maatschappij stoppen.”

Islam

Begin augustus liet minister van Religieuze Zaken Mujahid Yusof Rawa de portretten van LGBT-activisten Nisha Ayub en Pang Kee Theik uit een tentoonstelling over patriotisme weghalen.


Onderminister van Volksgezondheid dr. Lee Boon Chye noemde homoseksualiteit dan weer een “organische aandoening”.

Vicepremier dr. Wan Azizah Wan Ismail adviseert holebi’s en transgenders hun geaardheid en genderidentiteit achter gesloten deuren te houden, want islam is de officiële godsdienst in Maleisië. Haar echtgenoot, voormalig oppositieleider Anwar Ibrahim, werd twee keer beschuldigd van sodomie uit politieke wraak.

Uit het zicht

Homoseksualiteit is niet alleen strafbaar in Maleisië, er is al langer censuur tegen alles wat holebi’s en transgenders zichtbaar maakt. De huidige regering lijdt onder een opstoot van homofobiekoorts.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News, PinkNews.co.uk

%d bloggers liken dit: