Koen Crucke speelt travestiet Zaza in Vlaamse versie ‘La Cage Aux Folles’

In het najaar van 2019 brengt Deep Bridge de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles‘ naar Theater Elckerlyc in Antwerpen. Koen Crucke krijgt de hoofdrol.

Het stuk bestaat eigenlijk al 35 jaar, maar de Vlaamse musicalversie is nieuw. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is.

In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je seksuele geaardheid.

Regisseur Stany Crets: “‘La Cage Aux Folles’ is niet enkel een topkomedie, een topmusical en een toptravestie-show. Het is ook heden ten dage meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding. Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen. ‘I am what I am. We are what we are’. Meer woorden heeft dat niet nodig.”

De song ‘I Am What I Am‘ komt uit de Broadway-productie.

Het verhaal

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Azurenkust. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als Zaza. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Cast en creatives

De hoofdrol van Albin is weggelegd voor Koen Crucke, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer Zaza.

“‘La Cage Aux Folles’ is een meesterwerk van humor en menselijkheid. Ik ben bijzonder gelukkig dat Stany Crets mij voor de rol van Zaza gevraagd heeft. Het is een cadeau en tegelijk een uitdaging die ik 200% wil aangaan.”

Heel wat grote namen aan boord voor ‘La Cage Aux Folles’: de regie is in handen van Stany Crets, Laurent Flament tekent voor choreografie en Joris Van Veldhoven is verantwoordelijk voor set- en kostuumdesign.

La Cage Aux Folles gaat in première op 13 oktober 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Tickets via www.deepbridge.be. Tot eind september geldt een lanceringskorting van 15%.

 

Beeld: Koen Crucke (@koenenco) op Instagram
Bron: persbericht Deep Bridge

Een gedachte over “Koen Crucke speelt travestiet Zaza in Vlaamse versie ‘La Cage Aux Folles’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: