Uitbater homobar La Réserve wil nachtburgemeester van Brussel worden

Ronny Bekaert (CD&V) wil nachtburgemeester van Brussel worden. Als uitbater van homobar La Réserve in de Korte Boterstraat wil hij zo iets doen tegen homofobie op straat, vooral ’s avonds en ’s nachts.

“Elke week krijg ik of een van mijn klanten wel een nare opmerking naar het hoofd geslingerd. In het café voelen de klanten zich veilig, we steunen elkaar. Maar eenmaal buiten heerst een onveiligheidsgevoel”, zegt Bekaert in Het Laatste Nieuws.

Aangifte = coming-out

Bekaert was onder meer getuige van gaybashing en is zelf al bedreigd geweest. Hij ziet dat veel slachtoffers geen aangifte willen doen, omdat dat een coming-out betekent. En dat kan leiden tot meer homofoob geweld.

Nachtburgemeester

Hij wil nachtburgemeester worden. Een aanspreekpunt tussen cafébazen, het stadsbestuur, inwoners en politie. Een soort ombudsman.

Maar zo’n nachtburgemeester kan ook het beleid mee uittekenen. “Het nachtleven in Brussel bruist, maar is niet gestructureerd. Kijk naar de pride in Antwerpen, Amsterdam of Madrid. In Brussel is het evenement enorm gegroeid, maar ik merk dat het heel wat mensen niet bereikt. Tijdens het WK waren we de enige grootstad die geen groot scherm opstelde. Als we alle actoren rond de tafel krijgen, kunnen we een veilig en amusant nachtleven creëren.”

2019

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) ziet zo’n functie wel zitten. Iets voor de volgende legislatuur.

Bekaert komt nu in oktober op voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Inclusie zou uiteraard mijn prioriteit zijn. ’’s Avonds is respect en tolerantie ver zoek, maar Brussel is van en voor iedereen.”

 

Beeld: DimitrisVetsikas1969, Pixabay
Bron: HLN.be

Een gedachte over “Uitbater homobar La Réserve wil nachtburgemeester van Brussel worden

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: