Ierse premier Leo Varadkar herinnert paus aan homohuwelijk

Het bezoek van paus Franciscus heeft heel wat protest op gang gebracht. Maar ook eerste minister dr. Leo Varadkar (Fine Gael) alludeerde op onenigheid.

Schandalen rond pedofilie maar ook de te lange dominantie van de Rooms-Katholieke Kerk in het maatschappelijke leven in Ierland hebben bij velen voor een afkeer voor de Kerk gezorgd. Dat was te merken aan verschillende protestacties tijdens het pauselijk bezoek aan de Republiek Ierland.

Tijdens de ontvangsttoespraak zei de openlijk homoseksuele Varadkar: “We hebben in het parlement en per referendum beslist onze wetten te moderniseren, begrijpend dat huwelijken niet altijd werken”, verwijzend naar echtscheiding.

“We erkennen dat gezinnen in alle vormen komen, geleid door een grootouder, een alleenstaande ouder, ouders van hetzelfde geslacht of echtgescheiden ouders”, verwijzend naar het homohuwelijk en adoptie door holebikoppels.

“Laten we leren uit onze gedeelde fouten. Religie is niet meer het epicentrum van onze maatschappij, maar het heeft nog een belangrijke plaats”, probeerde eerste minister toch te verzoenen.

 

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “Ierse premier Leo Varadkar herinnert paus aan homohuwelijk

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: