Theo Francken over mannen met make-up of een handtas: “draait de wereld door?”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) kan het niet vatten dat mannen ook zaken doen die vooral met vrouwen geassocieerd worden. Hij noemt de aandacht voor gender-non-conformisme “disproportioneel”.

Francken deelde zondagavond een artikel van de Nederlandse krant De Telegraaf op zijn Facebook-pagina: ‘Nu ook sexy lingerie voor mannen‘.

“Mannen die zich schminken, die hun wenkbrauwen epileren, die lingerie dragen, die een sacoche dragen, die zwanger worden… Draait de wereld door of ligt het gewoon aan mij?”

“Disproportionele aandacht”

De politicus kan er niet bij. “Lang leve de man die al die ongein niet nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen. En voor diegenen die dit wel nodig hebben of leuk vinden, voel jullie vooral niet beledigd of aangevallen, het is niets persoonlijks. Be free. En neen, ik ben niet tegen holebirechten, ik strijd er al jaren mee voor. Dit heeft trouwens niks met LGBTI te maken, wel met de blijvende disproportionele aandacht voor marginale fenomenen, waar 98% van de mannen absoluut geen boodschap aan heeft!”

Reacties op zijn bericht zijn talloos en zoals men kan verwachten geven veel Facebook-gebruikers de staatssecretaris gelijk. Anderen nemen aanstoot aan deze uitspraken. En, zoals dat gaat, wordt er flink geruzied.

Het bericht van Theo Francken
Het bericht van Theo Francken

Gewist

Diezelfde zondagavond, nadat het bericht een drietal uur online heeft gestaan, heeft Francken het bericht verwijderd.

Beeld: Facebookpagina Theo Francken

 

%d bloggers liken dit: