Paus: ouders moeten holebi kinderen niet verstoten, maar psychiatrie overwegen

Paus Franciscus raadt ouders van holebiseksuele kinderen aan deze niet te veroordelen. Maar misschien wel psychiatrische hulp te zoeken.

Paus Franciscus vloog op zondag terug van een staatsbezoek aan Ierland, waar hij als hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk veel tegenwind kreeg omwille van de pedofilieschandalen en de homofobe neigingen van de Kerk.

Tijdens de vlucht ging hij in gesprek met meereizende journalisten. Hij kreeg een vraag over wat ouders moeten doen wanneer hun kind holebi blijkt te zijn.

Ruimte geven en misschien psychiatrie

“Op de eerste plek zou ik de ouders zeggen te bidden, hun kind niet te veroordelen, hun zoon of dochter te proberen begrijpen en hun de nodige ruimte te geven”, antwoordde de paus.

“Zijn de homoseksuele neigingen van een kind al op erg jonge leeftijd duidelijk, dan kan er nog heel wat gedaan worden in de psychiatrie. Het is een ander verhaal wanneer die neigingen zich pas manifesteren rond het twintigste levensjaar.”

Zwijgen is echter fout. “Een zoon of dochter met homoseksuele neigingen negeren is een kapitale fout.”

Ziekte

De Franse organisaties Inter-LGBT en SOS homophobie reageren furieus. “Wij veroordelen zijn opvattingen, die opnieuw doen uitschijnen dat homoseksualiteit een ziekte zou zijn. Als er al sprake zou zijn van een ziekte, dan is het de homofobie die vastgeworteld zit in de samenleving.”

 

Beeld: Dede454, Wikimedia Commons
Bron: Reuters, PinkNews.co.uk, Gazet van Antwerpen, AFP

Een gedachte over “Paus: ouders moeten holebi kinderen niet verstoten, maar psychiatrie overwegen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: