Piet De Bruyn en Lorin Parys benadrukken vrijheid van (gender)identiteit bij N-VA

Piet De Bruyn en Lorin Parys, zowat de prominentste homo’s bij N-VA, benadrukken het aspect vrijheid. Ze reageren onrechtstreeks op partij- en streekgenoot Theo Francken.

Francken deed met één Facebook-statusupdate het werk van holebi’s en transgenders bij N-VA teniet. Een Piet De Bruyn en een Lorin Parys moeten vaker opboksen tegen de stoere, macho en bijwijlen machoreputatie van N-VA. In een overwegend links georiënteerde holebi- en transgenderbeweging is dat moeilijk en vermoeiend.

Als algemeen rapporteur voor LGBTI-kwesties bij de Raad van Europa ontpopte De Bruyn zich als specialist en voorvechter voor interseks-rechten in de Europese politieke arena. Lorin Parys is dan weer een pleitbezorger van pleegouderschap.

Twitter

De Bruyn tweette na de middag “De vrijheid om in veiligheid je eigen (gender) identiteit te kunnen ontwikkelen en te beleven is essentieel. Voor die vrijheid blijft @de_NVA zich inzetten.”

Parys: “De meningen zijn vrij. Maar wees vooral wie je bent. In je favoriete outfit.” Met daarbij een vette knipoog, een regenboog en een lingeriesetje of bikini.

Ze zullen hopen dat de storm snel luwt.

 

Beeld: compositie op basis van een beeld van Wikipedia

%d bloggers liken dit: