AUDIO | Sigrid Dufraimont verhoogt L-zichtbaarheid met The Lesbian Romantic podcast

Soms bots je toevallig op iets interessants. Dat is het geval met The Lesbian Romantic. Een podcast van zelfgeschreven, zelf geproduceerde en zelf ingesproken romantische, lesbische literatuur.

De auteur van dit lesbisch literair lekkers? Sigrid Dufraimont. “Het idee voor een podcast kwam bij me op tijdens een reünie aan de universiteit. Ik heb een diploma in radiojournalistiek en na deze reünie voelde ik me slecht omdat ik niets meer met audio deed”, vertelt ze.

Zelf

“Thuis begon ik te spelen met geluidseffectjes en tegelijk bedacht ik een verhaal. Zo is de eerste aflevering ontstaan.” ‘The Space Story‘ is online te beluisteren. De verhalen en de podcast zijn Engelstalig. Haar Engels stelde ze op punt in de Verenigde Staten.

“After die eerste episode zijn ook de volgende ook zo ontstaan. Maar na enkele maanden schakelde ik een versnelling hoger.”

Dat was twee jaar geleden. Gaandeweg verbeterde Dufraimont haar schrijf- en productiekunsten. “Ik schrijf en spreek elke wekelijkse aflevering zelf in . Ook het productie doe ik zelf. Ok de website en de community bouwde ik zelf op.”

“Mijn vrouw Muriel is mijn grootste fan én grootste critica. Ze beluistert en keurt elke episode eerst goed.”

Follow Romantic

Aan de podcast is dus een community verbonden: Follow Romantic. Dufraimont merkte dat luisteraars met elkaar in contact wilden komen. Er zijn strikte richtlijnen opdat het leuk en gezellig blijft. “Het is een safe space en ik ben blij dat luisteraars dit ook zo zien.

Sigrid Dufraimont (Sigrid Dufraimont)
Sigrid Dufraimont (Sigrid Dufraimont)

Job

The Lesbian Romantic is nu de voltijdse job van Dufraimont. Met de steun en de goedkeuring vaan haar echtgenote stopte ze als freelance marketingconsultant en stort ze zich op de podcast. Dat was in oktober 2017. Ze geeft zichzelf tot oktober 2019 om te bekijken om het financieel leefbaar is.

The Lesbian Romantic is immers vrij van advertenties en sponsoring. Dufraimont steunt op giften en deals. “In de toekomst hoop ik boeken te publiceren en op zichzelf staande producties te maken.”

Voldoening

Dufraimont is al jaren zelfstandige. “Switchen van werken in de reclamesector naar uitgeefster van door luisteraars gefinancierde content voor queer vrouwen is een echte thrill“, stelt ze.

“Romantische verhalen schrijven en ze tot leven brengen is het meest voldoening gevende iets wat ik heb gedaan in het leven. Ik weet niet wat de toekomst brengt en of ik zakelijk zal slagen. Maar ik ga er helemaal voor.”

Praktisch

The Lesbian Romantic is gratis te beluisteren op de site zelf, via Apple Podcast en Spotify.

Sigrid Dufraimont (Sigrid Dufraimont)
Sigrid Dufraimont (Sigrid Dufraimont)

 

Beelden: Sigrid Dufraimont

%d bloggers liken dit: