Piet De Bruyn zal Theo Francken uitleggen waarom gender-non-conformisme gevoelig ligt

Nee, Piet De Bruyn was niet gelukkig toen hij zag dat N-VA-partijgenoot Theo Francken schreef wat hij schreef over mannen die vrouwenzaken leuk vinden. De Bruyn sprak Francken erover aan en er zal een gesprek volgen.

“Kijk, niet iedereen heeft evenveel affiniteit met de complexiteit van seksuele geaardheid. Door daar dichter bij te staan, leer je dat pas echt. En dan weet je ook dat je zulke uitspraken maar beter achterwege laat. Zeker als lid van een regering”, zegt De Bruyn hierover in De Standaard. De Bruyn is een van de prominente holebi’s bij de partij. LGBTI is ook een van zijn thema’s. 

Uitleg

De Bruyn vertelt dat de nieuwe Transgenderwet, die medische vereisten schrapt voor mensen die de M en V willen laten wijzigen op identiteitsdocumenten, er dankzij N-VA kwam.

Daar is binnen de partij wel debat over geweest, vertelt De Bruyn. Niet iedereen is expert in het thema. “Sommige mensen denken dat je transgender bent ‘om op te vallen’. Maar als je wilt opvallen, dan verf je je haar groen. Dat is iets heel anders dan ­worstelen met het lichaam en de geslachtsorganen die je hebt. Ook Theo hebben we moeten duidelijk maken waarom deze nieuwe transwet zo belangrijk is.”

 

Beeld: Piet De Bruyn
Bron: De Standaard

Een gedachte over “Piet De Bruyn zal Theo Francken uitleggen waarom gender-non-conformisme gevoelig ligt

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: