VIDEO | LGBT-films in Sfinx Cinema in september en oktober

Pinx, het ‘roze merk‘ van Sfinx Cinema in Gent, vindt plaats in januari. Maar het wil niet wachten met enkele aanraders.

  • Op 20 september is de avant-première van ‘Rafiki‘. Een lesbische film uit Kenia dat in eigen land verboden is. Meer info.
  • Trans*film ‘Just Charlie‘ is vanaf 3 oktober te zien. Charlie kan profvoetballer worden, terwijl haar vader dat nooit is gelukt. Ze zit echter opgesloten in een jongenslichaam. Nu staat ze voor een allesbeslissende keuze: vaders voetbaldroom waarmaken of kiezen voor een nieuwe identiteit, zelfs al zou dat haar familie en vrienden uit elkaar drijven. Meer info.
  • De Belgische trans*film ‘Girl‘ kreeg onder meer de Queer Palm in Cannes. De situatie van de 15-jarige Lara is complex: ze ambieert een carrière als ballerina, maar is geboren in het lichaam van een jongen. ‘Girl’ volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar eigen lichaam en de maatschappelijke verwachtingen. Hierbij wordt ze geholpen door een fiere papa. Meer info.

Beeld: Kilyan Sockalinum

%d bloggers liken dit: