Bart Kaëll over zijn relatie met Luc Appermont: “Ik wou geen opportunist zijn in die relatie”

“Ik wou geen opportunist zijn in die relatie”, vertrouwt Bart Kaëll (58) Radio 2 toe in ‘De rotonde‘. In 2010 bevestigden Kaëll en Luc Appermont (69) het publiek geheim van hun relatie.

Appermont is een stuk ouder dan Kaëll. Maar de zanger wilde nooit de indruk wekken te teren op de presentator om carrière te maken.

Kaëll heeft zich nooit activist gevoeld. “In het begin van onze relatie hebben we samen beslist wat we tegenover het publiek gingen doen. Toen hebben we samen beslist dat andere mensen daar geen zaken mee hadden. Hij was presentator en ik was zanger. Als ik naar de beenhouwer ga, vraag ik toch ook niet: ‘Heb jij iets met het meisje dat achter de toog staat?’ Maar goed, sinds het internet er is, is de wereld in sneltempo veranderd. Vandaar dat we nu ook zeggen: als mensen het willen weten, so what.”

Boost

De coming-out gaf de mannen wel een carrièreboost. “Als ik nu ergens op een optreden ben en ik deel na het optreden handtekeningen uit, dan zeggen ze heel vaak ‘Doe de complimenten aan Luc’. Die mensen beschouwen ons als een soort eenheid en dat vind ik heel leuk.”

Thuis

Toen hij 17 was, vroeg zijn moeder of hij ‘zo’ was en hij antwoordde “neen”. “Ik dacht toen: als zij daar nog niet mee omkan, dan zeg ik neen. Later zei ik nog: ‘Allez, maar ge wist dat toch’ en toen zei ze ook wel: ‘Ja natuurlijk wel, maar toen dacht ik aan wat de mensen gingen zeggen’.”

Kaëll heeft ook nooit ‘last’ gehad van het feit dat hij op mannen viel. “Ik had zo het idee dat dat mij overkwam en ik ging mee in de flow. Ik ben wel nooit iemand geweest die heel expressief was op dat gebied, die dat ging showen, dat zit gewoon niet in mij.”

 

Beeld: Stocksnap, Pixavay
Bron: VRT NWS

Een gedachte over “Bart Kaëll over zijn relatie met Luc Appermont: “Ik wou geen opportunist zijn in die relatie”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: